Over Elvire

Aangename kennismaking!


Creatieve en leergierige ziel.
Ten dienste van de schoonheid.

Fotografe / Poëtische beeldentemmer

Elvire


Compleet gefascineerd door mooi licht.
Wat ik doe, doe ik steeds met hart en ziel.

Als klein meisje zat ik op een familiefeest toen ik voor het eerst een polaroid foto zag gemaakt worden. Een mirakel. Verwondering. Daar hou ik nog steeds van, verwonderd in het leven durven staan! Ik fotografeer dan wel digitaal en niet met polaroid, maar de magie van momenten vangen en beelden creëren, is even verslavend. Andere woorden die me typeren: observeren en analyseren, creëren. Een creatieve ziel was ik altijd al: tekenen, kledij ineen knutselen, ik probeerde het allemaal uit. Maar de fotomicrobe, die sloeg halverwege de jaren 2000 hard toe en gaat nooit meer weg. Een paar jaar later vatte ik fotostudies aan en zo ging ik in 2012 voor ’t eerst als trouwfotografe aan de slag.

Het trouwfeest van mijn trouwkoppels kan er qua invulling steeds anders uitzien (vb. bohemian ceremonie in de natuur, festival-vibes met àlle vrienden, romantiek ten top in een heel intieme omkadering), maar waar mijn trouwers steeds bewust voor kiezen, is een aanpak die bij hen past en die weerspiegelt hoe ze in het leven staan. Hun ideale dag? Daar willen ze bovenal intens van genieten, het is dus vooral niet zo’n dag waarbij ze teveel moeten.  Mijn trouwers houden van fotografie en hechten belang aan knappe beelden, want die zullen ze als één van de enige tastbare souvenirs aan hun huwelijksdag nog hun hele leven kunnen koesteren.

Uiteraard trek ik als freelance fotograaf op pad met het benodigde professionele materiaal en met een brede technische kennis. Maar liever vertel ik jullie nog wat meer over mijn aanpak. Bij mij hoef je niet te stressen over hoe je voor de camera moet staan. Je mag lekker jezelf zijn! Ik speel daar wel subtiel op in om de beste beelden te verkrijgen. Trust me, this is what I do best. Het verhalende, de storytelling die ik in love shoots en huwelijksreportages leg, trek ik ook door in mijn ander fotografisch werk (portretten, reportages en commerciële beelden). Op een goede dag bedacht ik daarom de functietitel “poëtische beeldentemmer”. Deze woordkeuze geeft een stukje prijs over mezelf en over mijn beelden.

En vind je me niet achter de camera? Dan is de kans reëel dat je me met een lekkere kop koffie in de handen spot, of dat ik even helemaal wegdroom bij een film (kostuumdrama, film noir) of een trip naar Engeland of Italië aan het plannen ben.